TAITEELLINEN PORTFOLIO

VENLA ILONA BLOM (MuM)

Venla Ilona Blom (s.1985) on EMMA-palkittu muusikko ja säveltäjä. Blom on laulaja ja Suomen ainoa naispuolinen ammattibeatboxaaja, jonka rohkea ja innovatiivinen tyyli on kerännyt arvostusta ympäri maailmaa. Blom on esiintynyt beatboxaajana ja laulajana yli 30 maassa ja toimii aktiivisesti myös tuottajana ja kouluttajana. Taiteellisessa työssään Blom on erikoistunut mm. kansanmusiikin ja beatboxauksen yhdistämiseen, beatboxauksen opetusmetodien kehittämiseen sekä monikulttuuriseen koulutus- ja taidetoimintaan.

 Tuuletar Womex19 foto eric van Nieuwlan
aikatappaa3.jpg
IMG_4313(1).JPG
30167518_2315869835120434_15646578095136
 

TUULETAR

Vocal Folk Hop

Blomin vuonna 2012 perustama yhtye Tuuletar on yksi Suomen kansainvälisesti aktiivisimpia yhtyeitä ja yhtyeen musiikki on soinut mm. HBO:n Game Of Thrones –sarjan trailerissa. Yhtye on esiintynyt festareilla ja konserttisaleissa neljällä mantereella ja toiminut kotimaassa mm. Vantaan viihdeorkesterin ja Ylioppilaskunnan Laulajien solistina. Yhtye on julkaissut kaksi studioalbumia, jotka ovat olleet huimia arvostelumenestyksiä ympäri maailman. Tuuletar on voittanut useita palkintoja Suomessa ja ulkomailla (mm. Vuoden Kansainvälistyjä 2019 ja Etno-Emma 2016) ja oli vuonna 2019 ehdokkaana Suomen Musiikkikustantajien palkinnonsaajaksi.

 
 

BEATBOXAAVA KANSANMUUSIKKO

"Ai sä olet beatboxaaja? Mutta sähän olet pieni, blondi kansanmuusikkomuija."

Eräs erittäin merkittävän musiikkimedian edustaja, 2015

"Beatboxaus on pääinstrumenttini, jonka parissa työskentelen säveltäjänä, esiintyvänä taiteilijana ja kouluttajana Suomessa ja ulkomailla. Beatboxaus nähdään usein maskuliinisena populaarimusiikkiin sidottuna kuriositeettina. Kaiken taiteellisen työskentelyni tavoitteena on avata aihetta laajalle kohderyhmälle ja haastaa instrumentin sukupuoli- ja genresidonnaisuuteen liittyvät ennakkoluulot." (Blom)


Blom on Suomen ainoa naispuolinen ammattibeatboxaaja. Blom on myös kansanmuusikko ja ja erikoistunut taiteellisessa työssään beatboxauksen ja kansanmusiikin yhdistämiseen. Blom on tehnyt laajalti yhteistyötä perinnemuusikoiden kanssa ympäri maailmaa ja toimii beatboxaajana useassa kansanmusiikkikokoonpanossa (mm. PIIRAINEN | BLOM | COMPANY ja Ojajärvi Blom Ojajärvi).

 

"Venla Ilona Blom is a truly impressive beatboxer"

Simon Broughton,

editor-in-chief, Songlines Magazine

Tuuletar_VENLA ILONA BLOM_3_(c) Doris Jo
 
intia_press.jpg

GLOBAL VOCAL ART

Blom on tehnyt taiteellista ja koulutuksellista työtä yli 30 maassa ja esiintymisten ohella vetänyt monikulttuurisia yhteistyöprojekteja ja kenttätyömatkoja mm. Tanskassa, Intiassa, Nepalissa ja Taiwanissa.

Blom valmistui vuonna 2018 musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelmasta. Vuodesta 2017 alkaen hän on toiminut samassa koulutusohjelmassa sivutoimisena tuntiopettajana.

"Monikulttuurisuus ja eri perinteiden välillä käytävä dialogi on läsnä kaikessa taiteellisessa työskentelyssäni. Uskon musiikin voimaan ihmisiä ja kulttuureja yhdistävänä kommunikaatiovälineenä, jonka avulla voimme rikkoa rajoja ja haastaa ympäristömme ja itsemme ajattelemaan toisin." (Blom)

 

TAITEELLINEN TUOTTAJA

NIEMI - Spiraalit (Bafe's Factory, 2020)
VILDÁ - Vildáluodda (Bafe's Factory, 2019)
ANNA MURTOLA - Fuego por dentro (Alba Records, 2018)

VILDA_Vildaluodda-web.jpg
NIEMI_Spiraalit_COVER_web.jpg
Anna_Murtola_Fuego_Por_Dentro_kansi.jpg
 

INTRUMENTTINA IHMINEN

Venla Ilona Blom on kokonaisvaltainen esiintyjä, joka yhdistää työssään monipuolisesti musiikin lisäksi performanssia, tanssia ja ääni- ja liikeimprovisaatiota.

Blom on tehnyt laajalti yhteistyötä eri taiteenalojen edustajien kanssa (mm. Uuden sirkuksen keskus Circo, koreografi Jenni Nikolajeff ja Tanssiteatteri Hämy) ja on mukana AITO Collective -ääni-improvisaatioryhmässä. Blom toimii myös vierailevana kouluttajana mm. Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön laitoksella.

"Taiteellisen työni ytimessä on ihmismielen, -äänen ja -kehon haastaminen ja käyttäminen maailman peilinä ja kulttuurillisena vuorovaikutusvälineenä. (Blom)